Forfatteren

Section author

Om mig

Realiserer dine bogdrømme

Kristin Sørum er forfatter, udgiver og grafisk designer på bogprojekter. Hun har beskæftiget sig med udgivelser af bøger i godt og vel 12 år, og hjulpet forfattere med at realisere deres bogdrømme. De sidste 8 år har Kristin Sørum drevet forlaget SPITZEN Publish, som assisterer forfattere med at udforme, udgive og distribuere bøger, både i fysisk og digital form. Hun er drevet af en passion for at formilde historier, og give stemme til alle dem, som har noget på hjertet, hvor kreativ frihed, rettigheder og fuld kontrol er nøgleord. Bogen "Få den ud! Sådan udgiver du din egen bog" er en fagbog, som beskriver hele processen med at udgive en bog for egen maskine. For, at gøre det selv, betyder ikke, at gøre det alene.

 

//faadenud.dk/wp-content/uploads/2022/01/Kristin-Sorum-signatur-3.png

Kristin Sørum

Forfatter

//faadenud.dk/wp-content/uploads/2022/09/Kristin-Soerum-forfatter-faa-den-ud-1.jpg
section-2774968

Min historie

Jeg er forlagsejer, bogkonsulent og grafisk layouter med speciale i bogdesign. Jeg kommer oprindeligt fra Norge med en baggrund som arkitekt (MA) fra Trondheim og Århus, men har de sidste 20 år været bosat i Danmark, hvor jeg i 14 af årene har arbejdet med bøger.

Jeg har altid været draget af at formidle historier, og havde derfor et stærkt ønske om at lære så meget som muligt om forlagsbranchen, som jeg opfattede som et lukket og eksklusivt selskab fyldt med smagsdommere ved dyre mahognimøbler. Min rejse begyndte som rookie praktikant i et lille forlag, og her opdagede jeg, hvor utrolig mange mennesker som havde en historie de gerne ville dele, og i tillæg var villige til at strække sig langt for at lykkes. Jeg startede mit eget forlag i 2014, hvor formålet var at hjælpe andre forfattere med uafhængigt at udforme, udgive og distribuere bøger, både i fysisk og digital form. Vi bruger herhjemme udtrykket 'selvudgiverforlag', som jeg ærligt må indrømme, jeg aldrig har været fan af. Udgivelser er nemlig sjældent noget man gør helt selv, og i hvert fald ikke alene. Det engelske ord 'indie publishing', som er en forkortelse for 'independent publishing', står med en anden stolthed. Her referer begrebet til små, uafhængige udgivere, som ikke er en del af det store forlagsmaskineri.

Først og fremmest betyder selvudgivelse at du som forfatter beholder fuld kreativ kontrol over dine bøger. Du siger nej til party poopers. Dog er varianterne af måden at udgive bøger på i dag mange, og vi er ved at lære, at der findes flere 'rigtige' måder hvorpå en bog ser dagens lys. Mens én bog er bedst egnet til at udkomme på et etableret forlag, egner en anden sig bedre som et selvudgivet værk. Fidusen er, at du tør drømme stort, og eksekverer på dine visioner. I sidste ende handler bogudgivelse om at folk med skabertrang mødes med andre gode mennesker og danner nye, konstruktive fester med et fælles formål.

 

background
Se bogpræsentation
Section Shop
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomRetur til webshoppen