Forlagsvarianter

Få et overblik over de forskellige måder at udgive en bog på.

At vælge en udgivelsesmetode bør være baseret på din analyse over hvad som gavner udgivelsen mest. Hensyn som spiller ind på din beslutning kan være bogens tema, dens genre, og dine egne succeskriterier. Dette er det skønne med omvæltningen vi ser i forlagsbranchen: Friheden til selv at vælge. Vi har forkastet tanken om ‘one size fits all’, og i stedet fundet frem til unikke løsninger til den enkelte udgivelse.

I hovedtræk skelner vi mellem traditionel udgivelse på etableret forlag kontra selvudgivelse. Herimellem findes der nuancer af assisteret udgivelse, hvor forfatter og forlag deler udgifter, risici og salgsomsætningen i mindre eller større omfang. Man bruger også betegnelsen ‘medudgiverforlag’ eller ‘hybridforlag’ om denne form for kontrakt, hvor forfatter kommer med en pose penge, og forlaget hjælper med det praktiske.

I bogen “Få Den Ud” finder du er en oversigt over de væsentligste forskelle mellem udgivelsesmetoderne, og fordeler og ulemper ved at udkomme på den ene eller anden måde.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomRetur til webshoppen